Sibirya soğuklarının da ülkemizi ziyaret etmesiyle boğaz ağrılarına ne iyi gelir diye sizler için bir araştıralım ve uzmanlara soralım istedik. İşte boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevapları.

Eğer kronik bir rahatsızlığınız yoksa boğaz ağrıları şiddetli ve yatakta geçmez sizin için, ancak boğaz ağrısını hafife alırsanız iltihap kapmanıza sebebiyet verirsiniz ve boğaz ağrısına ne iyi gelir diye araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz.Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir

Boğaz ağrısına ne iyi gelir diye işin uzmanına sorduğumuzda, uzman doktorumuz boğaz ağrısı önemli düzeyde değilse antibiyotik yerine gargara gibi mikrop öldürücü ağız bakım ürünleri önermekteyiz. Aslında her insanın kişisel bakım dolabında gargara, ağız spreyi gibi kişisel temizlik ürünlerinin bulundurulması elzemdir. Bu sayede ağzımızda mikrop barınamayacak ve mikroplar çoğalarak mideye kadar inemeyecektir.

Evde bulunan malzemelerden hangisi boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Öncelikle bol bol sıvı tüketmeye özen göstermeniz önerilir. Sigara ve dumandan mümkün olduğunca uzak durmanız önerilir. Eğer küçük bir yerleşim yerinde kalıyorsanız akşamları kömür kullanımından dolayı karbon monoksit oranı fazla olduğu için uzak durmanızı öneririz. Bu tür havaların boğaz ağrısına iyi gelir diye onaylamamız mümkün değildir.

Evinizde var ise gargara, pastil veya sprey ile ağzınızı arınık edebilirsiniz, bu malzemeler yok ise tuzlu su ile bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulama da boğaz ağrısına iyi gelir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir diye sorduğumuzda uzmanımızdan aldığımız yanıtlar arasında lapa yemek yememizin boğazımızı yormayacağı için ağrıyı hafifletmese bile çoğaltmayacağı yönündeydi. Bunun yanında yatak odamızdaki nem oranının da az olmaması gerektiği, bir bardak ile kalorifer peteğinin üstüne su koyarak odanın nemini korumaya çalışmanız boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusunun kayda değer cevaplarındandı.Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir

Tüm bunların yanında boğaz ağrısına ne iyi gelir cevabına bitki çaylarından, adaçayı, nane-limon, kekik, elma çayı gibi çaylar boğaz ağrısını hafifletir. Bazı kaynaklar da zencefil de geçer ancak zencefilin balgam sökücü özelliği olduğundan eğer balgamı sökmeye çalışırsa içtiğimiz zencefil, bu sefer öksürükten dolayı boğazımızı aşırı derecede deforme edebilir. Boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusuna zencefil diyemeyeceğiz.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusuna evdeki antibiyotiğimiz olan sarımsak da iyi gelen gıdalar arasındadır. Yalnız burada bir püf noktası var sarımsağın yutabileceğimiz bir dişinin dış kabuklarını soyarak su yardımı ile hap yutar gibi yutmamız lazım. Yani diğer bir deyişle midemize tüm inmesi, midemizde sarımsağın parçalanması antibiyotiğin yönünün daha iyi harekete geçmesini sağlamaktadır.

Bir diğeri ise evde kahvaltıda veya zevkine demlediğimiz çayın içerisine karabiber atarak içmenizdir. Bu şekilde arka arkada ara vermeden yani boğazımızın karabiberden dolayı yanması geçmeden 3 bardak çay içiniz. Boğazınızı sıcak hafif nemli havlu ile sararak yatağınıza geçip dinlenmeniz boğaz ağrısının geçmesi için fayda sağlar.

Eğer sigara içiyorsanız her ne kadar bu çözümleri söylesek de içtiğiniz sigaradan dolayı bu sorunu devamlı yaşarsınız. Her sabah boğazınızda ağrı ile olmasa da hafif şişlik ile uyanırsınız. Belki ağzınızda sigaradan dolayı bakteri barınamaz ama boğazınızda dahil ağzınızdaki hücrelerin yenilenememesine sebep olur sigara ve boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusu nu çoğunlukla sorarsınız hep.Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir

Bir diğer boğaz ağrısına iyi gelen karışımımız ise muzlu süttür. Ancak bu ikisini birlikte karıştırılmış olarak almayacaksınız. Ayrı ayrı alıp muzu süte doğrayacaksınız. Ya da bir lokma muz, bir yudum süt şeklinde olmalıdır. İster inanın ister inanmayın hazır satılan gıdaların çoğu içeriği gibi değildir. Örneğin muzlu süt yazar ama içeriğindeki muz kokusu ve tadı çeşitli kimyasallarla elde edilmiştir. Firmalar bu kimyagerlere tonla para öder. Bu yüzden gözünü para hırsı bürümüş firmaların ürünlerini tüketmeye devam ettiğiniz sürece boğaz ağrısına ne iyi gelir sorusunu sorar dururuz hepimiz. Unutmayın bizi hasta eden en büyük etken sağlıksız beslenmemizdir. Sağlıkla kalın.

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER