Güzel ve hoş bir görünüme sahip olmak için makyaj yapmak kaçınılmazdır. Yapılan makyajın cilt tipine ve yüz hatlarına uygun olması ise dikkat edilmesi gereken birinci kuraldır. Aksi taktirde kötü bir görünüm elde edebilirsiniz. Bakımlı insanların makyaj yapmaları doğal olan bir durumdur. Göz makyajlarının tamamlayıcısı olan rimeller sayesinde etkili bakışlara sahip olabilirsiniz. Rimel nasıl sürülür önemli detayları hakkında merak edilenlerin cevaplanması gerekir. Özellikle günlük makyajlarda rimel çok önemlidir. Çoğu bayan dışarı çıkmadan önce makyaj yapmayı tercih eder. Güzelliği ön plana çıkartmak için makyajın önemli noktaları bilinmelidir. Kaliteli bir makyaj yaparak güzelliğin ön plana çıkarılması sağlanır. Bayanlar rimeli genellikle çevirerek açıp kullanırlar. Ama açmadan önce pompalama işleminin yapılması gerekir. Aksi durumda rimel kutusu içerisine hava dolmaktadır. Rimel pompalanmadığı zaman rimelin çabucak kurduğunu görebilirsiniz. Kirpiklerinizi şekillendirmek için rimel sürdükten sonra kıvırma makinası kullanarak dileğiniz şekli verebilirsiniz. Böylece çok güzel sonuçlar ortaya çıktığını görürsünüz. Özellikle rimel fırçası çıkarıldıktan sonra ucunda tüy ya da kalıntı varsa rimelin temizlenmesi gerekir. Temizlemeden kirpiklerinize sürerseniz eğer hiç hoş bir görüntüye sahip olamazsınız.
Rimel nasıl sürülür önemli detayları hakkında bilgi vermek gerekirse, kirpiklerin üzerinden aşağı doğru sürülmesi gerekir. Bu sürme şekli ile kirpikleri daha dolgun bir hale getirebilirsiniz. Rimellerin kaliteli olması, dolgun kirpik oluşturmanız için yardımcı olacaktır. Rimel, üstten aşağıya doğru sürdükten sonra tekrardan aşağıdan yukarı doğru sürerek kirpiklerin daha uzun görünmesi sağlanır. Rimel sürerken fırçayı zig zag hareketler kullanarak da sürebilirsiniz. Her bayanın kirpikleri farklı yapıya sahiptir. Kimi bayan kirpiklerinin uzun olmasını, kimi bayansa kirpiklerin daha dolgun görünmesi ister. Kirpiklere rimel sürerken rimeli iterek göz kapaklarına tam olarak rimelin sürülmesi sağlanır. Rimel sürme işlemi tamamlanırken rimel fırçasını aşağı ve yukarı kirpik arasına alarak gözlerimizi kapatırız. Rimelden kaynaklı olan topaklanmaları yok etmek için fırçayı göz arasındayken hareket ettirmek gerekir. Oluşacak topak parçaları için ise kirpik tarağı kullanılması gerekir.
Rimel sürmek için bazı yardımcı malzemelerin kullanılması gerekir. Kulak çubuğu, kullanılan yardımcı malzemedir. Bazen rimel sürülürken kirpiklerden ziyade göz etrafına da rimel bulaşmaktadır. Bulaşan rimeli temizlemek için kulak çubuğu kullanılmalıdır. Rimel nasıl sürülür önemli detayları hakkında bilgi vermek gerekirse; kirpikleri kıvırmak için pipet de kullanabilirsiniz. Rimeli her yere bulaştıran kadınlar da çay kaşığından yardım alarak bulaştırmadan düzgünce rimel sürebilir. Rimel çeşitleri ve markaları saymakla bitmez. Her bayanın ihtiyaçları göz önüne alınarak doğru bir kullanımı elde edilebilir. Uzun ve alımlı kirpiklere sahip olmak artık çok kolaydır. Rimel süren bayanlar eğer vazelin kullanıyorlarsa sürekli rimellerini tazeleme gereği duymazlar. Vazelin sürme işlemini ilk defa yaptıracak olan bayanların, sadece kirpik uçlarına ve göze değdirmeden uygulamaları gerekir. Temiz rimel fırçası sayesinde vazelin sonrası kirpiklerin taranma işlemi gerçekleştirilebilir. Bir maskaranın ömrü üç ay olarak belirlenmektedir. Rimeller, tüketimi en az süreye sahip olan ürünlerdir. Bu yüzden rimelleri her kullandığınız da bakteri oluşumuna neden olur ve bu nedenle üç ay geçtikten sonra rimelinizi atıp yenisini almanız tavsiye edilir. Bozulmuş olan maskaraların içi kurumuş olur ve kötü kokar. Bu yüzden bu rimelleri kullanmadan çöpe atmalısınız.