Lustral Nedir? ve Nasıl Kullanılır?

Günümüzde özellikle şehir yaşamının sonucu olarak çokça duyduğumuz Stres, Depresyon kişinin yaşam kalitesini ve çevreyle olan uyumunu bozan bir durumdur. Ayrıca yaşanılan ani travmatik bir olay, örneğin ölüm, işsizlik, doğal afetler ve benzerleri stres ya da depresyon nedeni olabilir. Hemen herkes hayatı boyunca bu durumla birden çok kez karşılaşır. Depresyon tedavi edilmemesi durumunda kalıcı psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir.

 Lustral, günümüzde özellikle depresyon, stres ve neden olduğu kaygı bozukluklarının tedavisi için kullanılan en yaygın anti depresan ilaçlardan biridir. Depresyon, stres ve kaygı durumları dışında, örneğin panik atak, majör depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, sosyal fobi gibi psikolojik hastalıkların tedavisinde de Lustral  kullanılabilir, etkili bir anti depresandır.Lustral ve Kullanımı

Uyarılar

  • Her ilaç gibi Lustral de doktor kontrolünde alınması gereken bir ilaçtır. Tedavinin süresi, dozu doktor tarafından belirlenir. Kişi tedaviye kendisini iyi hissettiği gerekçesiyle ara vermemelidir.
  • Tablet şeklinde olup, ağızdan bir bardak su ile alınması, çiğnenmemesi veya ezilmemesi tavsiye edilir. Aç veya tok kullanılabilir ancak, her gün aynı saatlerde alınmalıdır.
  • Hamileler ve emziren anneler, Lustral kullanmadan önce doktora danışmalıdır.
  • Kullanılmakta olan veya yakın zamana kadar kullanılmış başka ilaçlar varsa, mutlaka doktora bilgi verilmelidir.
  • Alkolle ve greyfurt suyu ile birlikte alınması tavsiye edilmemektedir.
  • Son kullanma tarihi geçmiş ise veya ambalajlama da bir sorun tespit edilmişse Lustral kullanılmamalıdır.

Lustral Kullanımı Esnasında;

  • El, yüz ve ayakta kızarıklık, aşırı duyarlılık, ağız, yüz, dudak, göz kapakları veya dilde şişme, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma özellikle tüm vücuda yaygın döküntü, kaşıntı vb.
  • Huzursuzluk, zihin karışıklığı, ishal, yüksek ateş veya yüksek tansiyon, aşırı terleme veya kalp atım hızında artma,
  • Ciltte veya gözlerde sarı renk oluşması,
  • İntihar düşüncelerine kapılma, oturamama, olunan yerde sabit duramama gibi huzursuzluk duygularının gelişmesi ve benzeri durumlarda tedavi yarıda kesilerek doktora danışılmalıdır.

İçerik

Her bir tablet etken madde olarak 50 mg sertraline eşdeğer 55,95 mg sertralin HC1 içerir. İçeriğinde ayrıca Hidroksipropil selüloz (E463), mikrokristalin selüloz (E460), dibazik kalsiyum fosfat dihidrat (E341), sodyum nişasta glikolat, magnezyum stearat (E572), metilhidroksipropilselüloz (E464), titanyum dioksit (E171), polietilen glikol, polisorbat 80 (E433) vardır.Lustral ve Kullanımı

Olası Yan Etkiler

Özellikle tedavinin ilk günlerinde baş dönmesi, uykululuk hali, sersemlik hali ve baş ağrısı, ishal çok yaygın olarak görülür.

Ayrıca uykusuzluk, sindirim problemleri, yorgunluk, ağız kuruluğu, erkeklerde geç boşalma gibi cinsel işlev bozuklukları, aşırı iştahsızlık, titreme, uyuşma, karıncalanma, çarpıntı, sıcak basması, terleme, kabus görme, ruhsal çökkünlük, görmede sorun yaşama, kas ağrısı, kaygılı olma ve sinirlilik hali de yaygın yan etkiler olarak bilinmektedir.

Nadir olarak da soğuk algınlığı, burun akıntısı, kulak iltihabı, hayal görme, aşırı mutlu olma durumu, unutkanlık, konuşma bozukluğu, bayılma, migren, nefes darlığı, burun kanaması, yutma güçlüğü, hemoroid, kaşıntı, saç dökülmesi, idrar yapma sorunları, vajinal kanama, adet düzensizlikleri, erkeklerde sertleşme problemi, erken boşalma, glokom, çift görme, gözde kanlanma, ışıktan rahatsız olma, kilo kaybı veya kilo artışı  görülebilir.

Yan etkilerin çok uzun süre devam etmesi durumunda doktora mutlaka bilgi verilmelidir.

             Hamilelik Belirtileri Nelerdir? yazımız için tıklayınız…         

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER