Hacamat Nasıl Yapılır?
Deri altında biriken, damarda dolaşmayan ve vücuda zararlı olup, biriktiği yerde ilgili orana zarar veren pis kanın vücuttan atılması işlemine Hacamat denmektedir. Hacamat sayesinde pıhtılaşmış, pis ve zehirli kan çekip alınır. Öyle ki; pıhtılaşmış olan bu pis kan kan özelliğini yitirmiş ve vücudun kullanmadığı bir kandır. Bu yüzden hacamat herkesin yaptırması gereken önemli bir işlemdir. Hatta öyle ki; Peygamber Efendimiz; “sizin tedavi olmak için başvuracağınız en iyi çare hacamattır.” buyurmuşlardır. Peki, Hacamat nasıl yapılır? Pek çok kişi hacamatın nasıl yapıldığını merak ediyor. Hacamatın faydaları ise oldukça fazla olup, kılcal damarlardaki tıkanıklıkları açarak kirli kanın temizlenmesini sağlamaktadır.
Hacamatın Faydaları Nelerdir?
Hacamat pek çok hastalığa şifadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, vücudun direnç kazanmasına, ödemlerin çözülmesine, kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin artmasına, kan üretimi ile görevli organların uyarılmasına, beyin fonksiyonlarının canlanmasına, ağrıların giderilmesine, hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Ayrıca, bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, psikolojik ve kalp hastalıkları gibi hastalıkların tedavisinde de oldukça etkilidir.
Hacamatın faydaları o kadar çok ki günümüzde hala hacamat yaptırarak tedavi olan sayısız kişi var. Göze canlılık verir, unutkanlığı ve dikkat eksikliğini giderir, tansiyon, migren, depresyon, romatizma ağrıları, delilik, cüzam, gece körlüğü, baş ağrısı, göz, kulak ve alaca gibi daha pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Eğer kansızlık ve şeker hastalıklarından şikayetçi iseniz doktorun da rızası ile usta bir hacamatçıya en uygun yerden en fazla 1 kere hacamat yaptırmanız faydalı olacaktır. Bir defa hacamat yaptıran birinin yeniden hacamat yaptırabilmesi için ise en az 1 ay, ortalama olarak 3 ay geçmesi gerekmektedir. 5000 yıl öncesine dayanan Hacamat, bir çeşit akupunktur yöntemidir. Derinin bir jilet, bir neşter yardımı ile çizildikten sonar bardak veya şişe ile oluşturulan emme gücü ile pis kanın çekilmesi işlemidir. Hacamatın pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.
Hacamat Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?
Hacamat genellikle jilet ve şişeler ile yapılmaktadır. Şişeler ağrıyan bölgelere tutturulur ve tutturulan bu şişeler yarım saat boyunca ağrıyan bölgedeki kirli kanı toplar. Yarım saat sonar şişeler çıkarılır. O bölge uyuşur ve jilet ile ince ince kesikler atılır. Daha sonar şişeler tekrar çizik atılan yerlere tutturulur. Böylece, ağrıyan bölgedeki pis ve vücuda zarar veren kan şişede toplanır. Hacamatta atılan bu jiletler ise o kadar ince atılmaktadır ki, bu yüzden yaraların üzerinde kesinlikle kabuk oluşmaz ve yaralar sadece bir günde iyileşir. Hacamatın da yapılması gereken günleri vardır. Mesela, hastalık için her mevsimde hacamat yapılabilir. Ancak, ilkbahar ve sonbahar da yapılan hacamat sünnettir. Hacamatın yapılacağı en hayırlı gün ise, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleridir.
Hacamat yaptırmak isteyenlerin aç karnına gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca, eşleri ile bir gün önceden ilişkide bulunmamaları, fazla su içmemeleri, acılı tuzlu ve ekşi yemekten kaçınmaları ve 48 saat hayvansal gıda tüketmemeleri gerekmektedir. Hacamat, 2 ile 60 yaş arası herkese yapılabilmektedir. Ayrıca, şunu da belirtmekte fayda var. Kadınların adet gördüğü sebebi ile hacamat yaptırmalarına gerek yoktur inancı kesinlikle yanlıştır. Adet asla şifa getirmediği için kesinlikle hacamat yaptırmaları gerekmektedir.
Yapanlar iyi olmuş
Hacamat yapanlar memnun
wh0cd97828 colchicine cancer lipitor no script BUY LASIX ventolin hfa sinequan prescriptions
Hacamat sağlığınız için yaptırın