Egzersiz hareketlerinin bilinmesinin ve devamlılık gösterilmesinin önemi çok büyüktür. Spor salonlarına gitmeye vakti olmayan kişiler, evlerinde rahatça yapabilecekleri bazı egzersiz hareketlerini uygulayabilirler. Bu konuya değinmeden önce hangi egzersizler yapılırsa yapılsın devamlılık göstermek, spor için çok büyük bir önem içermektedir. Her gün minimum 1 saatinizi evinizde spor yapmaya ayırıp fit ve sağlıklı bir vücudu kolayca elde edebilirsiniz. Peki, evde yapabileceğiniz son derece kolay ve aynı zamanda etkili egzersiz hareketleri ve teknik özellikleri nelerdir ya da evde nasıl spor yapılır? Hangi aletler lazım?
Yürüyüş Egzersizleri: Aslında sporunen temel egzersizlerinden biri olarak tanımlanabilir. Ancak evde yürüyüş egzersizlerini yapabilmek için bir koşu bandına ihtiyaç duyabilirsiniz. Koşu bandına sahip değilseniz eğer, evinizin olduğu yere yakın bir nokta belirlemeye dikkat edip her gün minimum yarım saat yürüyüş son derece etkili sonuçlar sağlayacaktır. Terlemeden sağlanan yürüyüşlerin faydalı olmayacağı da göz önünde bulundurup hızlı bir tempoda yürüyüş egzersizini yapmaya özen göstermelisiniz. Bir tur koşma ve bir tur yürüme yöntemini tercih ederek çok daha verimli ve çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Süperman Hareket Egzersizleri: Bu hareket sayesinde sırt kaslarınızın geliştirilmesi mümkündür. Zemine yüzükoyun uzanarak ellerinizi de avuçlarınızı yere değdirmeyecek şekilde ileri uzatmalısınız. Bacaklarınızın düz şekilde durmasını bozmadan ayaklarınızı havaya yani yukarıya doğru kaldırmalısınız. Kaslarınızı daha fazla zorlayana kadar o pozisyonu korumaya dikkat etmelisiniz. Daha sonrasında da gevşeyerek hareketi baştan tekrar etmelisiniz. Kaslarınız geliştikçe tekrar etme sayınızı da artırmanız gerekir. Yani evde nasıl spor yapılır? Hangi aletler lazım? Diye düşünmenize ve zaman kaybetmenize hiç gerek yoktur. Son derece kolay hareketlerle istediğiniz kiloya düşebilir ya da beğendiğiniz vücut tipine ulaşabilirsiniz.Mekik Egzersiz Hareketleri: Hem evde hem spor salonlarına yapılan egzersiz hareketleri arasında bulunan ve karın kaslarını geliştirilebilen en etkili alternatiftir. 8 tekrar yaparak başlayabileceğiniz bu egzersizi yapmanız da çok kolaydır. Zemine sırt üstü uzanmalı ve ellerinizi başınızın arka kısmında birleştirmelisiniz. Bacaklarınızın konumunu hiç bozmadan yarım bir biçimde doğrulmalısınız. Daha sonra tekrar zemine yatmalısınız. Vücudunuz gelişme gösterdikten sonra da bu egzersizi tam doğrulma biçiminde tekrar etmeye çalışmanız gerekir. Zaten karın kaslarınız gelişme kaydettikçe bu egzersizi çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Böyle bir durumda tekrar etme sayınızı artırmaya çalışmalısınız.
Kalça Kaldırma Hareket Egzersizi: Bu egzersiz sayesinde evde nasıl spor yapılır? Hangi aletler lazım ya da nasıl daha düzgün bir kalçaya sahip olabilirim? Gibi sorularla baş etmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca kol, sırt ve bel kaslarınızın gelişmesini de sağlayabilirsiniz. Sırt üstü yere uzanarak dizlerinizi kırmanı gerekir. Ellerinizi yere paralelolacak şekilde tutmalısınız. Bu pozisyonda da kalça bölgenizi yukarıya kaldırmalısınız. Kaslarınız iyice zorlanana kadar o pozisyonda kalmalı ve daha sonra da gevşemelisiniz. Tekrar etme sayınızı 8 adet olarak ayarlamanız gerekir.
Geriye Esneme Egzersizleri: Egzersiz hareketleri arasında gösterdiği etkiyle bilinen ve baldırları germe hareketi olarak bilinen bir egzersizdir. Ayaklarınızın üzerinde diz çökmeli ve ellerinizi göğüs kısmında birleştirmelisiniz. Bu pozisyonda geriye doğru dayanabildiğiniz kadar esnemeye çalışmalısınız. Baldırlarınızın sıkılaşması için son derece etkili olan bu egzersiz, aynı zamanda sırt kısmınızın alt bölgesinde yer alan kasları da etkilemektedir. Zaman içerisinde esneme sürenizi de artırmaya özen göstermelisiniz.
Bir Bacak Yanda Olacak Şekilde Çökme Hareketi: Evde spor nasıl yapılır? Hangi aletler lazım? Diye telaşlanmaya gerek kalmadan bu müthiş etkili ve kolay egzersizleri yapabilirsiniz. Bu egzersizle ön ve arka baldır kaslarını çalıştırmak mümkün hale gelecektir. Bacakları omuz hizasından çok az daha geniş olacak şekilde açarak başlamalısınız. Bir bacak düz olarak dururken diğer bacağınızı bükerek eğilmelisiniz. Sonra tekrar kalkmalısınız. Bu hareketi 8 defa olmak üzere hem sağ hem de sol bacağınızda paylaştırabilirsiniz.