Grip Ve Belirtileri

Grip virüsünün, çok değişen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden %100 koruyucu bir aşı geliştirilememiştir. Ama yinede aşı olmak hastalığa yakalanmanızı engeller ya da daha az hastalığı geçirmenizi sağlar. Aşı, genelde sonbaharda uygulanmaya başlar.
Grip aşısı 6 aylık bebeğe uygulanabilir. Hamile kadınlarda da ilk üç aydan sonra yapılabilir. Bunların dışında bağışıklık sistemi iyi olmayanlar, 60 yaş üzerindeki kişiler, hastane ortamında bulunan personel, sağlık çalışanları, kronik bir hastalığı olanlar, insanlarla yakın temas içinde olan kişilerin aşı yaptırmaları kesinlikle gereklidir. Bu kişiler yüksek risk grubundadır.
Bu yazımda grip hastalığının bitkisel çözümlerine yer vermek istiyorum. Grip viral bir hastalıktır. RNA genomu taşıyan bir virüs bu hastalığa neden olmaktadır.
Temas, Hava ve hapşuruk öksürük gibi etkilerle etrafa yayılan damlacıklar vasıtasıyla hastadan sağlama doğru yayılım gösterir.

grip_uyarisi_h42176 Grip Belirtileri

Virüs, vücuda girdikten yaklaşık 2 gün sonra belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkar. Kişi, aşırı derecede halsiz bir durumdadır. Grip geçtikten sonra bile bir kaç hafta bu halsizlik devam eder. Ateş yükselmiştir ve titreme görülecektir. Bunlara baş ve karın ağrısı eşlik edecektir. Hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeydedir. Kuru bir öksürük görülür. Bunların dışında, boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşurma, baş dönmesi de grip hastalığında görülen hallerdir. Çocuklarda bu duruma kusma ve ishal eşlik edebilir. Bu belirtiler görülmeye başlandıktan yaklaşık yedi-sekiz gün sonra azalır ve ortadan kalkar.22925247

Grip Tedavisi

Grip tedavisinde, virüsün neden olduğu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik tedavi uygulanır. Tedaviye belirtiler çıkar çıkmaz hemen sonra başlanması çok önemlidir. Böylece hastalığın süresi kısalır ve belirtiler şiddetlenmeden ortadan kaldırılır.
%100 tedavisi yoktur. Hastalık, 1 hafta sonra geçmeye başlar. Bu zaman içinde, beslenmeye biraz fazla dikkat etmek gerekir. Grip hastalarının mutlaka vucudu dinlendirmeleri gerekir. Bol sulu besinler tüketmek gerekmektedir
İnsanlarda antibiyotik kullanımının gribi iyileştirdiği düşüncesi bulunur. Ama Bu çok yanlıştır çünkü antibiyotikler virüse etki etmezler. Ayrıca sürekli antibiyotik kullanmak, bakterilerin direnç kazanmasına sebep olur

gripten_korunmak_icin_onleminizi_alin_h58157Grip Olunmuşsa Yapılması Gerekenler

Kendi sağlığınız ve insan sağlığı için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan işlerinize birkaç gün ara vermeniz, öpüşmeden uzak durmanız gerekir. Sık sık elinizi sabunlayın ve başkalarının eşyalarıyla temas etmekten kaçın. Mecbur kalmadıkça, toplum içinde kalabalıktan kaçmaya özen göstermelisiniz.
İlaç tedavisinin yanısıra hastanın dikkat edeceği ve yapabileceği basit birkaç nokta tedavide daha hızlı sonuç alınmasını ve hastalığın daha acısız atlatılmasını sağlayabilir.
Burnun düzenli olarak temizlenmesi ve salgıların yutulmaması önemlidir.
Bol ve sıcak sıvı tüketilmesi boğazın yumuşamasını sağlar ve yüksek ateş sebebiyle oluşacak tansiyon düzensizliklerini ve sıvı kaybını önler.
Tahriş olmuş burun deliklerine ferahlatıcı merhemler sürmek hem tahrişi önler hem de solunum rahatlamasını sağlar;
Gece normalden daha yüksek yastıkta yatmak solunum yollarının açık kalmasını ve daha rahat bir gece geçirmenizi sağlar.
Son yıllarda yapılan araştırmalarda, grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastalığa yakalandıktan sonra aşırı miktarda c vitamini tüketiminin bilinenin aksine hastalığın iyileşmesinde etkili olmadığı anlaşılmış, hatta ishale sebep olabildiği görülmüştür. Son 50 yılda yapılan 40’tan fazla araştırmada gribe yakalandıktan sonra alınan C vitamininin hastalığın süresini kısaltmadığı, belirtilerde kayda değer iyileşme sağlamadığı görülmüştür.

Grip İçin Bitkisel Tedavi

* Bir tatlı kaşığı bal, 1 buçuk çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırılarak, macun kıvımına getirip sabah akşam yemek faydalarıdır.
* Bir bardak kaynar su içerisine 1 çay kaşığı tarçın konulup, 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilmelidir.
* Tarçın kabuklarını çay gibi kaynatıp, günde 2-3 bardak oranında içiniz.
* 2 bardak suyun içersine 1 elma kabuğu, 1 tutam ıhlamur ve bir miktar karanfil konulup 5 dakika kaynatıılıp balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmelidir.
* 1 bardak kaynar sütün içerisine 5-10 gram adaçayı konulup 10 dakika boyunca bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
*Soğuk algınlığını yenmek için tavuk suyuna çorba içmek iyi geliyor. Ancak korunmak istiyorsan, en iyisi domates çorbası.
*London Imperial College arastırmalarına göre papatya çayı koruyucu önem taşıyor. İki hafta boyunca günde beş bardak bu çaydan içen insanların kan değerlerinde bitkisel bir bileşim olan polifenolun arttığı gözlemlenmiş. Araştırmanın başı olan Doktor Elaine Holmes katılanların değerlerinin çayı bıraktıktan sonra iki hafta boyunca yüksek olduğunu söylüyor. Papatya çayı aynı zamanda glisin değerlerini yükselttiğinden, sinirleri rahatlatır ve yatıştırır.

Güneş Işınlarının Zararları hakkında bilgi almak için tıklayınız..

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER