>

Faranjit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaz kış demeden her an çeşitli bakteri ve mikroplarla beraber vücudumuza giren virüsler nedeniyle hasta olmaktayız. Birçok hastalığın günümüzde tedavisi mevcut olsa da halk arasında yaygın olan boğaz iltihaplanması hastalığının oluşum nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz. Faranjit nedir?, nasıl oluşur ve tedavi edilir gibi sorularınıza yanıt bulabileceğiniz yazımızda ayrıca iyi gelecek olan yöntemlere de ulaşabilirsiniz. Hastalığının ismi, cismi ve boyutu ne olursa olsun insanlar için her türlüsü olumsuz yönde etkileyecek olan rahatsızlıklardır.Farenjit Nedir?

Faranjit Hastalığı ve Belirtileri Nelerdir?

Boğaz ağrısı ve boğaz yangısı olarak da bilinen faranjit yutağın iltihaplanması sonucunda öksürük, ateş, ses kısıklığı, boğaz bölgesinde oluşan kabarcıklar, ağız kokusu ve iltihaplı dokularla birlikte ortaya çıkmaktadır. Faranjit nedir? sorunun cevabı olarak verilebilecek en net açıklaması boğaz iltihaplanmasıdır.

Oluşum nedenlerinin % 10’luk kısmı bakteriyel % 90’da viral olarak küçük çocuklarda en sık görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Faranjit de diğer hastalıklar gibi ne kadar ağır düzeydi olduğuna bağlı olarak iyileşme sürecinde farklılık göstermektedir. Ateş ve halsizlik gibi belirtiler olmadan yalnızca belirli aralıklarla sürekli olarak tekrarlanan kronik faranjit olarak tanımlanmaktadır. Hafif düzeyde olmasına rağmen sürekli olarak boğazda gıcık, yutkunma güçlüğü, yanma ve kuruluk hissi gibi şikayetler olmaktadır. Yüksek ateş, halsizlik, iştahta azalma, boğaz ağrısı ve boğazda bulunan lenf bezlerinin şişmesi faranjit belirtileri olarak ortaya çıkmaktadır. Beraberinde boğazda kaşıntı, ağrı, tırmalanma, yanma ve kuruluk hissi hastaya rahatsızlık oluşturan durumlar arasındadır.

Bir diğer belirtisi ise ses kısılması, öksürük, burun akıntısı, bakteri, toz, içecek ve yiyeceklere karşı hassasiyetler de faranjit özellikleri arasındadır. Üst solunum yolu belirtileri ile birlikte görülen akut faranjit kuruluk hissi, ağrı, boğaz yanması, yüksek ateş, ses kısıklığı, halsizlik ve burun akıntısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Akut faranjit’te görülen boğaz ağrısı, ateş ve kırgınlık hissi kronik faranjit’te yalnızca hafif düzey boğaz ağrısı olarak görülür. Faranjit’te hava kirliliği de öksürük, tıkanma ve kaşıntı gibi durumlarda etkili olmaktadır.Farenjit Nedir?

Faranjit Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Faranjit sebebi bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak gelişmiş ise, antibiyotik kullanımı kısa sürede işe yarar. Ancak viral sebebi ile gelişmiş ise antibiyotikler 4-5 gün sonunda yalnızca ağrılara karşı etkili olmaktadır. Hastalığın nedenleri arasında virüs, bakteriler, burun tıkanıklığı, sigara, alkol, saman nezlesi, kronik öksürük, reflü, boğaz tahrişi, sinüzit ve alerjenler faranjit nedir? sorunun da yanıtı olmaktadır. Faranjit tedavisinde alacağınız ilaçlar ile birlikte antiseptik özellikleri olan ada çayı ve kekik gibi bitki çayları da bal ile karıştırıp boğazınızı rahatlatabilirsiniz.

Faranjitten korunmak veya tedaviyi destekleyici yönde sebze ve meyve tüketimi de oldukça önemlidir. Akut Faranjit tedavisinde virüslerin neden olduğu hastalıkta ateş düşürücü ilaçlar, ağrı kesici ilaçlar, antihistaminikler, öksürük kesici ve burun açan spreyler kullanım için uygundur. Tüm bu tedavi yöntemleri ile birlikte faranjit için bitkisel olarak uygulayabileceğiniz yöntemler arasında İbrahim Saraçoğlu’nun verdiği tarif içinde,1 bardak su içine 2 yemek kaşığı ada çayı atıp, 10 dakika kaynatarak süzüp içebilirsiniz. Günde 3 kez uygulayarak 3-4 gün içinde iyileştirici faydalarını görebilirsiniz.

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER